Bemutatkozás

Az ICG Ex Ante másfél évtizede tevékenykedik a stratégiai és menedzsment tanácsadás területén, elsősorban a Strukturális Alapok illetve korábban az előcsatlakozási alapok programjaihoz kapcsolódó munkái révén. A cég egy több mint százharminc tapasztalt tanácsadóval rendelkező nemzetközi csoport része, amely Közép-, Délkelet- és Észak-Európa tizenkét tagállamában tevékenykedik. Az ICG csoport nemzetközi csapatának részeként, az ICG Ex Ante egyedülálló ismeretekre tett szert a Strukturális Alapok más tagállamokat érintő végrehajtási gyakorlatáról. Az ICG Ex Ante sikeresen megvalósított projektjei figyelemre méltó referenciákat jelentenek az alábbi területeken:

  • EU-finanszírozott programok tervezése, értékelése: köztük a 2007-2013-as magyar NSRK és annak öt operatív programjának ex-ante értékelése, az ugyanezen időszakra vonatkozó magyar-szerb és magyar-horvát határon átnyúló programok ex-ante értékelése, több operatív program félidei és időközi értékelése, a 2014-20-as időszakban a határon átnyúló programok tervezése és ex-ante értékelése, valamint az Európai Bizottság számára végzett értékelési feladatok.

  • EU-támogatással megvalósuló programokhoz és projektekhez kapcsolódó menedzsment tanácsadás: több mint 300 projekt a gazdaságfejlesztés, turizmus, közlekedés, környezetvédelem, energia, foglalkoztatás és határon átnyúló fejlesztések témakörében

  • Az ICG Ex Ante jelentős tapasztalattal bír stratégiai tanácsadás és szervezetfejlesztés, valamint a változásmenedzsment területén, ahol számos közigazgatásban működő szervezet működési hatékonyságát javító, illetve a költségoptimalizálást célzó projektet hajtott végre.

  • Terület- és településfejlesztési stratégiák és programok készítése, valamint tanácsadás megyék, járások, önkormányzatok, regionális fejlesztési ügynökségek, kormányzati szervek, EU és ENSZ intézmények számára

A cég ügyfélköre nemzetközi szervezetekből, központi kormányzati intézményekből, közszféra és nonprofit szervezetekből, helyi önkormányzatokból és vállalkozásokból áll. Az ICG Ex Ante a fejlesztéseik megvalósításában és a fenntartható és hatékony működés kialakításában segíti őket.

Cégünk számára rendkívül fontos az ügyfelek magasfokú elégedettségének biztosítása a hosszú távú kapcsolatok fenntartása érdekében, szakembereink ezért folyamatosan bővítik ismereteiket, figyelemmel kísérve a dinamikusan változó jogszabályi és piaci környezetet.

Célunk, hogy felhasználva az évek során felhalmozott tudást és tapasztalatot, a jövőben is hozzájáruljunk a hazai intézmények és vállalkozások fejlesztéséhez, részt vegyünk nemzetközi projektek megvalósításában, ügyfeleinket a 2014-2020 uniós programozási ciklusban a lehető legtöbb forráshoz juttassuk hozzá, emellett intézményfejlesztési projektjeink során a lehető leghatékonyabb módszereket alkalmazzuk.